Monday, October 20, 2008

I’M SORRY!!!

My H&H (Hancur & Hangkang) performance!!
Photo credits to mahapson from http://www.mahapson.blogspot.com/

To everybody yang ada datang malam KE Star Studded Nite tu…sia minta maaf banyak2 coz kasi rosak tu opening for solo performance…I just don’t know what to say…or apa silapnya…some say the sound system rosak masa sia nyanyi… but some say my singing yang ada problem… well apa2 pun all I can say is I’m sorry to let everybody down, I know most of you who were there, expecting a good performance from me…but instead hancur pula sia nyanyi time tu or to be exact HANGKANG!!..well..its out of my control… sometimes I blamed the nasi that I ate blum turun lagi haha!! (maknanya blum ready la baitu..baru ja abis makan trus2 kana panggil menyanyi) but that is not professional lah kalau mo pakai tu alasan kan! As a singer kita kena get ready all the time! But sia mengaku yang it was one of my worst performance! Dulu ada jugalah..tapi minor mistake ja lah (walaupun still ada penonton yang cakap hangkang time tu) but that nite I was so terrible! Memang malu tahap dewa la sia mlm tu! Sampai mo menyanyi lepas ni pun mcm inda berani sdh…terlalu malu dengan kejadian yang menimpa sia mlm tu… but at least kawan2 artis yang lain dpt buat persembahan yang sungguh baik, dpt juga kamurang lupa skijap performance sia yang hangkang tu kan! Hahaha…

Maybe it’s a sign for me to say goodbye to my singing career. I can feel that since I lost my voice tahap dewa, where I cannot speak at all (around last year) it really affect my vocal… after that even though buli becakap balik sdh…I can’t actually sing like before… or in other words I can’t sing live anymore…(alasan kaini???)... kalau tidak boleh menyanyi live dengan bagus, ini sdh satu masalah BESAR as a singer! kalau masalah ini berlarutan, that means I have to retire from singing laini kan! Takkan mo paksa menyanyi kalau sdh tidak boleh menyanyi secara live dengan baik. Hemm…sedih jugalah…maybe it’s an age factor…tua sdh ba sia ni… mana boleh lawan mereka2 yang belasan atau dua puluhan umur!! Nampaknya jadi penonton saja la ba sia ni kan! Well…kalau the problem of singing live masih belum selesai…maka dengan berat hati sia terpaksa mengundur diri laini dari dunia nyanyian……ini bukan merajuk tapi mungkin sdh takdir yang mahu sia slowly berhenti menyanyi……well kalau begitulah hendakNya…sia kena terimalah….

DFM Bilang:
Si tom bilang, it’s a sign mo suruh sia cepat2 kahwin baitu dia blang! Betul juga apa dia ckp tu, so sdh kahwin nanti inda lagi sia aktif menyanyi la ni kan! Huhu..apa boleh buatlah…its ok…actually I’d rather get married and concentrate on bringing up a family than being a lonely singer! Huhu! urang bilang …Life must go on bogia!!!…

8 comments:

LissaDolly said...

adai adai adai..sa inda sempat dgr ko nyanyi dat nite..tp sa tdk ble pula imagine ko nyanyi hangkang ..tp mmg pun ko suda bebel2 kan tu mlm hahahaha..apa2 pun wish u luck la in everything u do..apalah ertinya kalau teda Danny FM :P

p/s : JANGAN STOP NYANYI!!!!!

mamaii said...

ya jgn stop nyanyi!! jgn ko mengulu sya ba! mantang2 buruk sora sya..lalallaaa

DjOy said...

Nah kan ney! suma org pun sapot ko...ko ja ni parasan labih2..suma org sayang DFM! L.U.V.S

TomKurus said...

Joy.. saya rasa honey ko nie terlalu ikut perasan dia. Orang komen untuk kebaikan baitu.. bukan untuk kasih jatuh... kalau kasih jatuh.. yangmain tulak tulak sana tepi kolam tu jatuh di dalam kolam... Bah DFM... tabahkan hati menerima semua dugaan ini.. ahhhhhhh

DjOy said...

ya ba kan tOmkurus...cekewa de very ba dya sal performance dya mlm tu..nti berminggu2 la dya sedih2 nie..sia2 la hujung minggu sa nti....hmmmm... :-(

Danny F. Malinggi said...

ba thanks la nasihat kamurang somua... sia bukan mo stop menyanyi tapi mo kasi kurang nyanyi live ba takutttt!!!! mo rakam lagu2 baru sia akan teruskan juga...tapi slow n steady la kunun... kalau sia mo menyanyi pun sia sanggup miming ja o skarang ni! hahaha! sia takut sdh mo nyanyi live!...talampau kuat ba gagaran sia nanti. kalau rakaman buli control2 juga tu gagaran! huhu...

markiekadus said...

it's not ur fault ma... i know you can do the best. ko pena perform yang lebih besar crowd. much bigger than that... sia rasa teda masalah bah... no big deal bah tu, satu dua show ko slack, bukan every show... errmmm, senang cakap... bukan macam sia... wakakakakaka...

Never quit lah bro... macam ko slalu advise sia untuk terus improve, takan ko pla yang mo stop??? nahhh... DFM, buli bah kalau ko....

mamaii said...

ya ba! slalu dia yg bagi kata2 peransang! skrang??!! dussh!! buang ko d laut! hahaha ba truskan danny..bila ko mau bagi sya lagu ni??! wakakka