Tuesday, January 5, 2010

SASARAN UNTUK TAHUN BARU 2010

Adehhh…hari ni my first day balik ofis di Sandakan, hemm…. Mcm malas plak mo buat keja ni! Hahaha! Masi mood cuti ba… ehehehhe…. Mau 2 minggu lebih ba sia bercuti nah apa inda malas mo balik keja! Hahaha! Well memang banyak aktiviti jugalah sia time cuti, selain daripada celebrate Krismas and new year, sia jadi driver untuk mengangkut pengantin pada 2hb Januari yang lepas. Sia punya ipar ba kahwin tu.. tapi mcm best plak jadi driver kereta pengantin, inda payah susah2 cari parking jauh2, coz semuanya standard vip hahaha! Parking depan church dan parking depan dewan. Kalau bawa kereta biasa mana berani buat begitu kan! Hehe… kesimpulannya sia seronok bah!!!

Tapi yang inda brapa seronok ialah just before new year keja sia p perodua untuk major service, nah melayang rm402 pastu p tukar tayar blakang dan alignment semuanya rm411 (tepaksa kena jeck kerana tayar blakang myvie mana boleh alignment! So main tukul2 and jeck ja la.. ngam ka ejaan jeck sia tu? Whateverlah hahaha!) pastu after new year p workshop lain bikin tu kereta banyak masalahlah.. bunyi sana sini dan clutch ada masalah, check2 mau tukar clutch lining nah melayang lagi rm550… aduiiii!!!! Nah semua tu dalam rm1,363 atukoiiii!!! Nilah masalah kalau kereta kena ulang-alik sdkn-kk-sdkn… huhu… kuroyon podi bogia… survival punya pasal!! Clutch sudah bikin tapi bunyi2 dalam kereta mcm ada pelihara burung pipit ja dalam kereta…blum dapat kena bikin… abis kesuntukkan masa… butul2 bikin panasssss ooooo…..

So apa azam tahun baru sia? Actually sia inda biasa bah simpan2 azam ni! Simpan angan2 adalah! Hahaha! Instead of using the word azam I rather use the word target atau pun sasaran untuk tahun 2010, jadi secara ringkasnya berikut adalah target sia untuk tahun 2010:

1)Mau kahwin
2)Mau kasi flat ini perut, terlampau boroi sudah gara2 kuat makan time cuti panjang! (Tapi….Macam susah ja ni, I’ll try my bestlah juga!!)
3)Mau cari duit dan kumpul duit sebanyak yang boleh! Kalau dapat naik pangkat pun bagus juga atau dapat transfer balik KK lagi bagus!!
4)Mau bikin dan rakam 2 atau 3 single/lagu baru supaya peminat tidak lupa sama DFM
5)Mau cipta lagu untuk penyanyi2 lain yang mo minta khidmat sia as a composer sebagai satu cara untuk dapat extra income (tapi yang ini tertakluk kepada kelapangan masa dan jika ada ilham untuk cipta lagu!!)
6)Last but not least…ini bukan target tapi doa dan harapan…Kebahagiaan, Dimurahkan Rezeki, Kesihatan yang baik sepanjang tahun bukan sahaja untuk diri sia sendiri tetapi juga kepada tunang sia and my wife to be dan kepada semua ahli keluarga dan sanak saudara sia di dua belah pihak dan semua kawan-kawan sia dan juga peminat2 lagu-lagu DFM dan PEACE ON EARTH.

No comments: